Dell je u partnerstvu sa ASBIS-om 07.04.2016., u hotelu Sarajevo, održao event/trening za poslovne partnere.

Event je organizovan za ASBIS d.o.o. poslovne partnere. U skladu sa pozivnicama, event je bio dobro posjećen, odazvalo se 30 tak poslovnih partnera iz svijeta IT-a.

Prvo predavanje je održao Aleksandar Šajatović. Tema Dell Servers – Inspired by Intel, su bili laptopi i desktop produktne linije proizvoda. Jedna od glavnih poruka ovog dijela predavanja je da PC ne umire, još uvijek ima svoju potražnju koja je neophodna za zadovoljenje potreba za ovim kategorijama proizvoda. Tokom predavanja, najveća pažnja je posvećena Latitude business laptopima i Optiplex desktopima sa Intel procesorima.

Drugo predavanje pod nazivom Dell Commercial portfolio – sales overview, fokus je bio na serverima i storage Dell portfolija. Najvažnija poruka ovog dijela konferencije je da svi proizvođači hardvera nude u suštini isti osnovni hardver, ali dodatna vrijednost je ono što može napraviti razliku između proizvođača. Isto tako, cijena hardvera je zapravo samo 20% od ukupnih troškova, a ostatak su troškovi održavanja, administracije i utrošene energije.

New market opportunities with Dell i je treća i finalna prezentacija. Kao i svaki drugi veliki proizvođač hardvera, Dell povećanu potražnju može opravdati jedino novim prilikama na tržištu Bosne i Hercegovine, te zahtjevima i potrebama kupaca odgovoriti prvi i ići korak ispred konkurencije.