Cijenjeni predavači i eksperti iz IBM-a su prezentirali novosti koje nam dolaze iz IBM-a. Martin Binder, GBD Leader SEE IBM CEE je otvorio druženje, dok su predavači bili: Iztok Šumak / Software Channel Sales Manager South East Europe, Mateja Gorše / SW Channel Representative for Slovenia & B&H, Sašo Bezek / Channel Solution Representative, Iva Salamunović / Software Licence S&S Renewals Team Leader for SEE Sales Specialist for Croatia, Slovenia, B&H & SMMA Digital Group.

Na IBM-ovom Power Breakfast druženju “ How to make money with IBM?” održanom 11.5.2017. u hotelu Holiday, prezentirali smo IBM-ove softverske i hardverske alate koji mogu pomoći partnerima da pored prodaje IBM rješenja dodatno apliciraju za partnerske programe i na taj način ostvare dodatnu zaradu. Prezentirali smo uvjete koje je potrebno ispuniti da bi partneri mogli aplicirati za partnerske programe i na taj način se kroz certifikaciju diferencirati od ostalih kompanija na tržištu BiH koje također žele prodavati i implementirati IBM rješenja.

Pored toga, smo pomenuli na koji način motivirati korisnike da nastave iz godine u godinu sa kupovinom pretplate i podrške IBM rješenja i što je zapravo dodatna vrijednost za korisnike i za partnere.

Dotakli smo se teme kombinacije SaaS servisa kao i Bridge to Cloud varijante koja omogućuje korisnicima da umjesto standardne kupovine podrške i pretplate zamijene on-prem rješenje za isto u cloudu.

 

Prezentacije naših cjenjenih kolega iz IBM-a možete preuzeti u nastavku:

S&S How to make money with IBM HW 11.05.2017

How to make money with IBM SW, Sarajevo,

maj 2017 PW program sarajevo maj2017

SaaS Sarajevo

[masterslider id=”3”]